Ne demişler; “Fala inanma, falsız da kalma.” Türk kadınlarının adetidir Türk kahvesi içtikten sonra bardağı kapamak. Önce fincan soğur, sonra fala bakılır.
İşte kahve falı bakmanın incelikleri…
Türk kahvesi içildikten sonra tabağın iç yüzeyi fincanın üzerine kapatılır ve fincan dışarıya doğru ters çevrilir. Bu esnada bir dilek tutulur.
Kahve falına fincanın sapından itibaren başlanarak saat yönünde bakılır. Bu yön olayların zamanlamasını ifade eder. Fincanın çukur orta yeri haneyi temsil eder, ağız kısmına yakın görülen semboller yaklaşan eylem ve olayların habercisidir.
Kahve falında hangi sembol nasıl yorumlanır
Rakam ve sayılar’ Rakamlar yakınlarındaki sembollere birlikte değerlendirilir. Mesela bir anahtarın yanındaki 3 rakamı fincanın ağız kısmına yakınsa, 3 aya kadar bir taşınma ya da otomobil sahibi olma olarak yorumlanabilir.
İnsanlar’ Fincanda kadın söze, erkek güce yorulur. Bu söz bir haber de olabilir dedikodu da.
Hayvanlar’ Hayvanların karakteristik yapıları kahve falı yorumlanırken de değişmez. Yılan sinsi birine işaret eder, kuş iyi haber getirir, balık kısmettir.
Nesneler’ Taşınabilir ve taşınamaz nesneler farklı şeyler anlatır. Bir otomobil yer değiştirmeye işaret ederken, televizyon evde iletişim eksikliğini ifade eder.
Küçük noktalar’ Kahve falı yorumlanırken küçük noktalar herhangi bir şeyin oluşma evresinde olduğunu ya da bir ihtimalin zayıflığını ifade eder.
İri noktalar’ Olgunlaşmış bir şeyi, duyulacak bir haberi, tamamlanmak üzere olan bir işi anlatır.
Geometrik semboller’ Kahve falı yorumlarında geometrik semboller yakınlarındaki diğer sembollerle birlikte yorumlanırlar.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.